Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cziter ? Albo Bug na serwerze ?

Bulgarian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewne pytanie, dziś wbiłem na swój serwer i wszystko było do góry nogami zrespione były moby ogólnie syf.

Mój nick na którym mam admina to "JaroPL1000", koleś który był za wszystko odpowiedzialny miał nick "?JaroPL1000" postanowiłem sprawdzić jak to zrobił więc zmieniłem passy dla tego konta i na nie wbiłem, zwykła ranga Gracza ale co mnie zdziwiło to fakt że mogłem sobie dodawać GameMode i nie tylko. Przeszukałem wszystkie pliki serwerowe i nic nie zostało zmienione zaden admin o nicku ?JaroPL1000 nie istnieje. Próbowałem zbanować ten nick ale pisze mi że taki nick nie istnieje...

Wie ktoś może jak te koleś to zrobił ? I jak się przed tym uchronić ?

Opublikowano

Nie chcę Cię kłamać, więc możliwe, że się mylę.

Natomiast jak ja mam nick w grze np. Xhydlo (nazwa przypadkowa) i mam tam op, to można wejść na ///Xhydlo i też można robić operacje.

Jak się nie mylę, było to spowodowane pluginem od logowania i wystarczyło zmienić. Albo zablokować wchodzenie graczy z ? lub / na serwer, jednak to chyba miał któryś z pluginów do logowania.

343731479829004887779.png

Opublikowano

W configu można ustawić znaki niedozwolone, czyli takie, których nie można użyć w nicku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...